Yapımı yılan hikayesine dönen sağlık ocağı

Sağlık 24.04.2024 - 11:39, Güncelleme: 24.04.2024 - 11:39
 

Yapımı yılan hikayesine dönen sağlık ocağı

Mehmet Emirhan ÖZÜLKER / Ankara’nın Keçiören ilçesinde hizmet veren İncirli Aile Sağlığı Merkezi bir yıldan bu yana yapılacağı günü bekliyor.
İnşası bir sene olarak belirlenen ve geçtiğimiz yıl yıkılan Aile Sağlığı Merkezinin inşaatı tamamlanamadığı için hasta tedavileri konteynerde yapılıyor.  İncirli Sağlık Ocağı olarak da hizmet veren Aile Sağlık Merkezinin yapımı, kaderine terk edilmiş halde yapılacağı günü bekliyor.  İnşaat alanın çevresi teller aracılığı ile kapatılmış ve kendi kaderine terk edilmiş halde bekliyor. Hastalar dar alanda düzensiz muayene ediliyor tahliller ise iş yeri önündeki konteynerlerde gerçekleşiyor.  Aile Sağlığı Merkezinin hayata geçmemesi sağlık çalışanları ile hastaları zor durumda bırakırken hali hazırda tedavi için gelen hastalar daha önce iş yeri olarak faaliyet gösteren bir dükkan geçici olarak Sağlık Merkezine dönüştürüldü. Tahlil ve pansuman tedavileri ise işyerinin önüne kurulan konteynerde yapılıyor.  Aile Hekimlerine tahsis edilen paravan odacıkların yaklaşık iki metrekare olması nedeni ile tedavi sürecinin zorlaştığı görüldü.  Toplam 3 katlı olan ve yıkılmadan önce 10 ay içerisinde tamamlanacağı söylenen bir sağlık merkezi inşaatının bu kadar uzun süre içerisinde tamamlanıp hizmete girmemesi eleştiri konusu oluyor. Konteynerler içerisindeki laboratuvarlar, Sağlık Ocağının soba ile ısıtılması gibi sorunlar mahalle halkına ve aile hekimlerine tedirginlik veriyor. Vatandaşlar Sağlık Bakanlığı’nın konuya bir an önce acil çözüm bulmasını istiyor.  
Mehmet Emirhan ÖZÜLKER / Ankara’nın Keçiören ilçesinde hizmet veren İncirli Aile Sağlığı Merkezi bir yıldan bu yana yapılacağı günü bekliyor.

İnşası bir sene olarak belirlenen ve geçtiğimiz yıl yıkılan Aile Sağlığı Merkezinin inşaatı tamamlanamadığı için hasta tedavileri konteynerde yapılıyor. 

İncirli Sağlık Ocağı olarak da hizmet veren Aile Sağlık Merkezinin yapımı, kaderine terk edilmiş halde yapılacağı günü bekliyor. 

İnşaat alanın çevresi teller aracılığı ile kapatılmış ve kendi kaderine terk edilmiş halde bekliyor. Hastalar dar alanda düzensiz muayene ediliyor tahliller ise iş yeri önündeki konteynerlerde gerçekleşiyor. 

Aile Sağlığı Merkezinin hayata geçmemesi sağlık çalışanları ile hastaları zor durumda bırakırken hali hazırda tedavi için gelen hastalar daha önce iş yeri olarak faaliyet gösteren bir dükkan geçici olarak Sağlık Merkezine dönüştürüldü. Tahlil ve pansuman tedavileri ise işyerinin önüne kurulan konteynerde yapılıyor.  Aile Hekimlerine tahsis edilen paravan odacıkların yaklaşık iki metrekare olması nedeni ile tedavi sürecinin zorlaştığı görüldü.  Toplam 3 katlı olan ve yıkılmadan önce 10 ay içerisinde tamamlanacağı söylenen bir sağlık merkezi inşaatının bu kadar uzun süre içerisinde tamamlanıp hizmete girmemesi eleştiri konusu oluyor.

Konteynerler içerisindeki laboratuvarlar, Sağlık Ocağının soba ile ısıtılması gibi sorunlar mahalle halkına ve aile hekimlerine tedirginlik veriyor.

Vatandaşlar Sağlık Bakanlığı’nın konuya bir an önce acil çözüm bulmasını istiyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.