Yazar Abdi Deniz'in “Zerezek'ten Ankara'ya S'lerle Yolculuk” ve “Atpazarı Okulu” Kitapları Panel ve İmza Günü Gerçekleşti

Kültür-Sanat 28.01.2024 - 21:49, Güncelleme: 28.01.2024 - 21:49
 

Yazar Abdi Deniz'in “Zerezek'ten Ankara'ya S'lerle Yolculuk” ve “Atpazarı Okulu” Kitapları Panel ve İmza Günü Gerçekleşti

Sema KUMRULU / Yazar Abdi Deniz'in , ''Zerezek'ten Ankarara'ya S'lerle Yolculuk'' ve ''Atpazarı Okulu'' adlı iki kitabı okuyucusu ile buluştu.
  İmza günü ve panel, 27 Ocak 2024 tarihinde Emin Antik Sanat Galerisi'nde gerçekleşti. Moderatörlüğünü İbrahim Terzioğlu'nun yaptığı panele Mükremin Barut ve Abdi Deniz konuşmacı olarak katıldı.     Abdi Deniz kimdir:     Kayseri'nin Bünyan İlçesi Zerezek'te 1953 yılında doğan Abdi Deniz, ilkokulu 4. sınıfa kadar köyünde okuyup, 5. sınıfı Ankara Yenidoğan Seymenler İlkokulunda tamamladı. Ardından Yıldırım Beyazıt, Abidinpaşa Ortaokullarından sonra  Kurtuluş Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite hayatını, Anadolu Üniversitesi'ne bağlı Eskişehir  Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü'nde tamamladı. Çocukluk yaşlarında  seyyarlıkla başlayan ticari yaşamını tercih edip, 1970 yılından beri Atpazarı'nda  Çengel Han'ın dış meydana bakan yüzünde işini yürüttü. Çengel Han istimlak edildikten sonra, GİMAT'daki iş yerinde ticari yaşamına devam etti. 2023 yılında ticari yaşamına son verip, emekliliğini yaşamaya başladı.    Abdi Deniz, yazdığı iki kitabıyla: Türkiye'nin ticaretiyle tanınan Kayseri'nin Zerezek Köyü'nden başlayan serüvenini ve Ankara'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini, geçmişten günümüze okurlarına sunuyor.   Panel ve İmza Gününe konuşmacı olarak katılan Yüksek Mimar- Ressam Mükremin Barut: ''Abdi Deniz'i 20'li yaşlarda tanıdım. Elli yıllık arkadaşlık, yoldaşlık üzerine kurulu kadim dostluğumuzdan dolayı her şeyine tanığım. Çocuk yaşta Ankara'ya geldiği tarihlerde ve sonrasında ticaret hayatında yaşanmışlıklarını samimi bir dille, eğmeden bükmeden, eski Ankara'yı, tarihi dokuyu, Çengel Han, Çukur Han ve Kale'yi kağıda döktüğü yoksulluklarla başlayan, acılar ve üzüntülerle devam eden bu birebir yaşanmış öyküleri zevkle okuyacağınıza olan inancımla, iyi okumalar'' diye konuştu.    Ankara Sevdalılarının, Ankara Kalesi'nde bulunan Emin Antik Sanat Galerisi'nde buluştuğu, Panel ve İmza günü yoğun bir kalabalıkla gerçekleşti. Yazar Abdi Deniz'e, Moderatörlüğünü yapan Kent Tarihi Yazarı İbrahim Terzioğlu'na ve güzel anlatımlarıyla renk katan Y. Mimar-Ressam Mükremin Barut'a sonsuz teşekkürler.
Sema KUMRULU / Yazar Abdi Deniz'in , ''Zerezek'ten Ankarara'ya S'lerle Yolculuk'' ve ''Atpazarı Okulu'' adlı iki kitabı okuyucusu ile buluştu.

  İmza günü ve panel, 27 Ocak 2024 tarihinde Emin Antik Sanat Galerisi'nde gerçekleşti. Moderatörlüğünü İbrahim Terzioğlu'nun yaptığı panele Mükremin Barut ve Abdi Deniz konuşmacı olarak katıldı.

    Abdi Deniz kimdir:

    Kayseri'nin Bünyan İlçesi Zerezek'te 1953 yılında doğan Abdi Deniz, ilkokulu 4. sınıfa kadar köyünde okuyup, 5. sınıfı Ankara Yenidoğan Seymenler İlkokulunda tamamladı. Ardından Yıldırım Beyazıt, Abidinpaşa Ortaokullarından sonra  Kurtuluş Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite hayatını, Anadolu Üniversitesi'ne bağlı Eskişehir  Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü'nde tamamladı. Çocukluk yaşlarında  seyyarlıkla başlayan ticari yaşamını tercih edip, 1970 yılından beri Atpazarı'nda  Çengel Han'ın dış meydana bakan yüzünde işini yürüttü. Çengel Han istimlak edildikten sonra, GİMAT'daki iş yerinde ticari yaşamına devam etti. 2023 yılında ticari yaşamına son verip, emekliliğini yaşamaya başladı.

   Abdi Deniz, yazdığı iki kitabıyla: Türkiye'nin ticaretiyle tanınan Kayseri'nin Zerezek Köyü'nden başlayan serüvenini ve Ankara'nın tarihi ve kültürel zenginliklerini, geçmişten günümüze okurlarına sunuyor.

  Panel ve İmza Gününe konuşmacı olarak katılan Yüksek Mimar- Ressam Mükremin Barut: ''Abdi Deniz'i 20'li yaşlarda tanıdım. Elli yıllık arkadaşlık, yoldaşlık üzerine kurulu kadim dostluğumuzdan dolayı her şeyine tanığım. Çocuk yaşta Ankara'ya geldiği tarihlerde ve sonrasında ticaret hayatında yaşanmışlıklarını samimi bir dille, eğmeden bükmeden, eski Ankara'yı, tarihi dokuyu, Çengel Han, Çukur Han ve Kale'yi kağıda döktüğü yoksulluklarla başlayan, acılar ve üzüntülerle devam eden bu birebir yaşanmış öyküleri zevkle okuyacağınıza olan inancımla, iyi okumalar'' diye konuştu.

   Ankara Sevdalılarının, Ankara Kalesi'nde bulunan Emin Antik Sanat Galerisi'nde buluştuğu, Panel ve İmza günü yoğun bir kalabalıkla gerçekleşti. Yazar Abdi Deniz'e, Moderatörlüğünü yapan Kent Tarihi Yazarı İbrahim Terzioğlu'na ve güzel anlatımlarıyla renk katan Y. Mimar-Ressam Mükremin Barut'a sonsuz teşekkürler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.