Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

8 adımda performans ölçümü

Ölçemediğimiz hiçbir şeyi yönetemeyiz. Spora ve rejime başladığınızda nasıl düzenli kas, yağ ölçümü yaptırıyorsanız, işletmenizin de faaliyete başladığı andan itibaren satış, pazarlama, üretim, satınalma, kalite, müşteri memnuniyeti gibi konularda sürekli performansını ölçmelisiniz. Satış ekibine düzenli eğitimler aldırdığınız halde satışlarınızın artmadığını görüyorsunuz. Belki de asıl sorun satış performansında değil, ürün ve hizmet kalitenizde. Müşteri ürün ve hizmetinizden memnun değilse size gelmeyecektir. Bunu da ancak ölçerseniz görebilirsiniz. Gelin bir işletmede performans ölçmenin 8 adımına birlikte bakalım: Amacınızı belirleyin. Bu amaca ulaşmak için neler yapmanız gerektiğine karar verin. Performans ölçümü yapacağınız konuları belirleyin. Herbirkonu için hedef belirleyin. Verileri toplamaya başlayın. Topladığınız verileri analiz edin. Hedeflediğiniz ve elde ettiğiniz değerleri karşılaştırın. Sistemi gözden geçirin. Ekibi dahil edin. Performans ölçmeye başladığınız zaman ekip içinde bazı dirençlerle karşılaşmak çok doğaldır. Final amacımızın denetim değil, verimliliği ölçmek, gelişime açık noktalarımızı bulup onları kuvvetlendirmek olduğunu açıklamalıyız. Unutmayınız ki; performans ölçüm sonuçları;  şirket sahibi, yöneticiler, grup liderleri, hissedarlar, müşteriler ve çalışanlar için karar vermede etkin rol oynar. Nelere daha fazla odaklanmanız gerektiğini farkedersiniz. Tüm bunları yaparken desteğe ihtiyacınız olursa yardım almaktan çekinmeyin. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 28 Haziran 2022 - Salı

8 adımda performans ölçümü

Ölçemediğimiz hiçbir şeyi yönetemeyiz. Spora ve rejime başladığınızda nasıl düzenli kas, yağ ölçümü yaptırıyorsanız, işletmenizin de faaliyete başladığı andan itibaren satış, pazarlama, üretim, satınalma, kalite, müşteri memnuniyeti gibi konularda sürekli performansını ölçmelisiniz.

Satış ekibine düzenli eğitimler aldırdığınız halde satışlarınızın artmadığını görüyorsunuz. Belki de asıl sorun satış performansında değil, ürün ve hizmet kalitenizde. Müşteri ürün ve hizmetinizden memnun değilse size gelmeyecektir. Bunu da ancak ölçerseniz görebilirsiniz.

Gelin bir işletmede performans ölçmenin 8 adımına birlikte bakalım:

Amacınızı belirleyin. Bu amaca ulaşmak için neler yapmanız gerektiğine karar verin. Performans ölçümü yapacağınız konuları belirleyin. Herbirkonu için hedef belirleyin. Verileri toplamaya başlayın. Topladığınız verileri analiz edin. Hedeflediğiniz ve elde ettiğiniz değerleri karşılaştırın. Sistemi gözden geçirin. Ekibi dahil edin.

Performans ölçmeye başladığınız zaman ekip içinde bazı dirençlerle karşılaşmak çok doğaldır. Final amacımızın denetim değil, verimliliği ölçmek, gelişime açık noktalarımızı bulup onları kuvvetlendirmek olduğunu açıklamalıyız.

Unutmayınız ki; performans ölçüm sonuçları;  şirket sahibi, yöneticiler, grup liderleri, hissedarlar, müşteriler ve çalışanlar için karar vermede etkin rol oynar. Nelere daha fazla odaklanmanız gerektiğini farkedersiniz.

Tüm bunları yaparken desteğe ihtiyacınız olursa yardım almaktan çekinmeyin.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.