Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Beyni Boşaltmanın En Etkili Yolu

Günlük koşuşturma içinde beynimiz dolup taşar. Kaygı, stres ve sürekli değişen düşünceler zihnimizi meşgul eder ve yorgun düşürür. Bu noktada yazmak, adeta bir terapi gibidir. Tüm düşünceleri dışa vurmayı sağlar, onları somut hale getirir ve zihnimizdeki karmaşayı azaltır. Böylelikle beyin boşalır, rahatlama ve içsel huzur elde edilir. Yazmak, düşüncelerimizi düzenlememize ve netleştirmemize yardımcı olur. Kafamızda uçuşan fikirler ve duygular, yazıya döküldüğünde daha anlaşılır ve yapılandırılmış hale gelir. Karmaşık problemlerin çözümü ve önemli kararların alınması kolaylaşır. Özellikle yoğun ve stresli dönemlerde zihnimiz sakinleşir. Yazmak, hafızayı güçlendirir ve öğrenmeyi pekiştirir, bilgilerin daha kalıcı hale gelmesini sağlar. Yazmak, aynı zamanda yaratıcılığımızı tetikler. Taze ve yenilikçi fikirlerin doğmasına olanak tanır. Düşüncelerinizi düzenleyerek daha önce fark etmediğiniz bağlantıları görebilir ve özgün fikirler üretebilirsiniz. Yazarken beyninizin daha etkin çalışmasını sağlamak için hem el yazınızla yazın, hem de renkli kalemler kullanın. Her akşam işten çıkmadan ertesi gün yapılacaklar listesini yazdığınızda, evde iş düşünme ihtimaliniz azalır. Her cuma işten çıkmadan ertesi hafta yapılacaklar listesi yazdığınızda hafta sonunuz daha rahat geçer. Her üç ayda bir yapacağınız yazılı 90 günlük plan sizi hedeflerinize daha kolay taşır. Ve her Aralık ayında yapacağınız yıllık plan hayatınızı daha anlamlı hale getirir. Harvard Üniversitesinde 10 yıl boyunca yapılan bir araştırma sonucuna göre; yazılı hedefi ve planı olanların, hiç olmayanlara göre 10 kat daha fazla gelir elde ettiği ortaya çıkmış. Yazmayı hayatınıza dahil edin ve onun sunduğu sayısız faydadan yararlanın. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 26 Haziran 2024 - Çarşamba

Beyni Boşaltmanın En Etkili Yolu

Günlük koşuşturma içinde beynimiz dolup taşar. Kaygı, stres ve sürekli değişen düşünceler zihnimizi meşgul eder ve yorgun düşürür. Bu noktada yazmak, adeta bir terapi gibidir. Tüm düşünceleri dışa vurmayı sağlar, onları somut hale getirir ve zihnimizdeki karmaşayı azaltır. Böylelikle beyin boşalır, rahatlama ve içsel huzur elde edilir.

Yazmak, düşüncelerimizi düzenlememize ve netleştirmemize yardımcı olur. Kafamızda uçuşan fikirler ve duygular, yazıya döküldüğünde daha anlaşılır ve yapılandırılmış hale gelir. Karmaşık problemlerin çözümü ve önemli kararların alınması kolaylaşır. Özellikle yoğun ve stresli dönemlerde zihnimiz sakinleşir.

Yazmak, hafızayı güçlendirir ve öğrenmeyi pekiştirir, bilgilerin daha kalıcı hale gelmesini sağlar.

Yazmak, aynı zamanda yaratıcılığımızı tetikler. Taze ve yenilikçi fikirlerin doğmasına olanak tanır. Düşüncelerinizi düzenleyerek daha önce fark etmediğiniz bağlantıları görebilir ve özgün fikirler üretebilirsiniz.

Yazarken beyninizin daha etkin çalışmasını sağlamak için hem el yazınızla yazın, hem de renkli kalemler kullanın.

  • Her akşam işten çıkmadan ertesi gün yapılacaklar listesini yazdığınızda, evde iş düşünme ihtimaliniz azalır.
  • Her cuma işten çıkmadan ertesi hafta yapılacaklar listesi yazdığınızda hafta sonunuz daha rahat geçer.
  • Her üç ayda bir yapacağınız yazılı 90 günlük plan sizi hedeflerinize daha kolay taşır.
  • Ve her Aralık ayında yapacağınız yıllık plan hayatınızı daha anlamlı hale getirir.

Harvard Üniversitesinde 10 yıl boyunca yapılan bir araştırma sonucuna göre; yazılı hedefi ve planı olanların, hiç olmayanlara göre 10 kat daha fazla gelir elde ettiği ortaya çıkmış.

Yazmayı hayatınıza dahil edin ve onun sunduğu sayısız faydadan yararlanın.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.