Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Girişimcilerin Düşünmesi Gereken 7 Temel Strateji

Bir iş kurmayı mı düşünüyorsunuz? Buna karar verdiğinizde, her türlü zorluğa karşı hazırlıklı olmanız gerekir. Bilgi, deneyim ve kararlılıkla işe hakim olamadığınız sürece, başarı şansınız düşük olacaktır. İşe başlamadan önce şu soruları mutlaka kendinize sormalı ve dürüstçe cevaplamalısınız. 1.Sektör Bilgim ve Deneyimim Ne Düzeyde? Pazar dinamiklerini, rakipleri ve müşteri beklentilerini anlamak için yeterli bilgi ve deneyime sahip misiniz? 2.Başarısızlık Durumunda Ne Yapacağım? İşler planladığınız gibi gitmezse ve yatırımınızı kaybederseniz, nasıl bir yol izleyeceksiniz? Risklere karşı hazırlıklı mısınız? 3.Tutkum Yeterli mi? Kuracağınız işte, zorluklar ve engeller karşısında pes etmeden devam edebilecek kadar tutkulu musunuz? İşinizi her şartta sevmeye ve zorlukları aşmaya kararlı mısınız? 4.Destek Sistemim Var mı? Yalnız mı hareket edeceksiniz yoksa size destek olacak bir ekibe veya mentora ihtiyaç duyuyor musunuz? Zor zamanlarda yanınızda olacak insanları belirlediniz mi? 5.İş Büyütme Planım Nasıl? İşinizi büyütmek için yeterli sermayeniz var mı, yoksa yatırımcı mı bulmanız gerekecek? Büyüme stratejinizin finansal tarafını netleştirdiniz mi? 6.Yedek Planlarım Hazır mı? Yolculuk sırasında karşılaşabileceğiniz beklenmedik durumlar için birden fazla eylem planınız var mı? Gelecek tahminlerinizi ve alternatif stratejilerinizi belirlediniz mi? 7.Çıkış Stratejim Nedir? İşi sonlandırmanız gerektiğinde ne yapacaksınız? Bir çıkış planınız var mı? İş hayatında başarılı olmanın en önemli kurallarından biri, yeterli bilgi ve deneyime sahip olduğunuz alanlarda faaliyet göstermektir. Yeterli bilgi olmadan başlanan girişimler, genellikle hayal kırıklığıyla sonuçlanır. İşin ilk aşamalarında işlerin çoğunu kendiniz yapabiliyor olmalısınız; aksi takdirde, sürecin kontrolünü kaybedebilirsiniz. En iyi yaptığınız işe odaklandığınızda ve bu doğrultuda girişimlerinizi şekillendirdiğinizde, başarıya ulaşmamanız neredeyse imkansızdır. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 05 Eylül 2024 - Perşembe

Girişimcilerin Düşünmesi Gereken 7 Temel Strateji

Bir iş kurmayı mı düşünüyorsunuz? Buna karar verdiğinizde, her türlü zorluğa karşı hazırlıklı olmanız gerekir. Bilgi, deneyim ve kararlılıkla işe hakim olamadığınız sürece, başarı şansınız düşük olacaktır.

İşe başlamadan önce şu soruları mutlaka kendinize sormalı ve dürüstçe cevaplamalısınız.

1.Sektör Bilgim ve Deneyimim Ne Düzeyde? Pazar dinamiklerini, rakipleri ve müşteri beklentilerini anlamak için yeterli bilgi ve deneyime sahip misiniz?

2.Başarısızlık Durumunda Ne Yapacağım? İşler planladığınız gibi gitmezse ve yatırımınızı kaybederseniz, nasıl bir yol izleyeceksiniz? Risklere karşı hazırlıklı mısınız?

3.Tutkum Yeterli mi? Kuracağınız işte, zorluklar ve engeller karşısında pes etmeden devam edebilecek kadar tutkulu musunuz? İşinizi her şartta sevmeye ve zorlukları aşmaya kararlı mısınız?

4.Destek Sistemim Var mı? Yalnız mı hareket edeceksiniz yoksa size destek olacak bir ekibe veya mentora ihtiyaç duyuyor musunuz? Zor zamanlarda yanınızda olacak insanları belirlediniz mi?

5.İş Büyütme Planım Nasıl? İşinizi büyütmek için yeterli sermayeniz var mı, yoksa yatırımcı mı bulmanız gerekecek? Büyüme stratejinizin finansal tarafını netleştirdiniz mi?

6.Yedek Planlarım Hazır mı? Yolculuk sırasında karşılaşabileceğiniz beklenmedik durumlar için birden fazla eylem planınız var mı? Gelecek tahminlerinizi ve alternatif stratejilerinizi belirlediniz mi?

7.Çıkış Stratejim Nedir? İşi sonlandırmanız gerektiğinde ne yapacaksınız? Bir çıkış planınız var mı?

İş hayatında başarılı olmanın en önemli kurallarından biri, yeterli bilgi ve deneyime sahip olduğunuz alanlarda faaliyet göstermektir. Yeterli bilgi olmadan başlanan girişimler, genellikle hayal kırıklığıyla sonuçlanır. İşin ilk aşamalarında işlerin çoğunu kendiniz yapabiliyor olmalısınız; aksi takdirde, sürecin kontrolünü kaybedebilirsiniz.

En iyi yaptığınız işe odaklandığınızda ve bu doğrultuda girişimlerinizi şekillendirdiğinizde, başarıya ulaşmamanız neredeyse imkansızdır.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.