Gülfidan Bereket
Köşe Yazarı
Gülfidan Bereket
 

Yeni İşinizde Başarıya Ulaşmak İçin 10 Taktik

 İş dünyasında ilk izlenim önemlidir. Her adımınızı bilinçli atmak ve sürekli öğrenmeye açık olmak kariyerinizde fark yaratabilir. Yeni bir çalışan olarak iş yerinde yapmanız gerekenler şunlardır: 1. Profesyonel bir görünüm sergileyin. İş arkadaşlarınızla saygılı, nazik ve samimi bir şekilde tanışın. 2. Oryantasyon programlarına aktif olarak katılın. İş yerinin kültürünü, politikalarını, çalışma prensiplerini ve beklentilerini anlayın. 3.Şirketin vizyon, misyon ve değerlerini öğrenin. Şirket içi kurallar, giyim kodu ve iletişim tarzı gibi konularda bilgi edinin. 4. Anlamadığınız konuları veya süreçleri iş arkadaşlarınıza veya yöneticinize sormaktan çekinmeyin. 5. Öğle yemeği veya kahve molalarında iş arkadaşlarınızla zaman geçirerek onları daha yakından tanıyabilir ve güven oluşturabilirsiniz. 6. İşe ilk başladığınızda verilen görev ve sorumluluklara odaklanın. Beklentileri anlamak için yöneticinizden net bir şekilde görev tanımınızı ve önceliklerinizi isteyin. Gerektiğinde daha fazla görev almaya hazır olduğunuzu gösterin. 7. Gelişime açık olun. İşinize dair daha fazla bilgi edinmek ve yeni beceriler kazanmak için eğitimlere ve seminerlere katılın. Düzenli aralıklarla performansınız hakkında geri bildirim alın. 8. Sorunlarla karşılaştığınızda çözüm odaklı olun. Fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin, yeniliklere açık olun ve gerektiğinde inisiyatif alın. 9. Öncelikli işleri belirleyin ve zamanında tamamlamaya özen gösterin. Dakik olun. Gerektiğinde yardım istemekten çekinmeyin. 10. Sabırlı olun ve süreç boyunca pozitif bir tutum sergileyin. Öğrenme sürecinin bir parçası olarak hatalar yapabileceğinizi unutmayın ve bu hatalardan ders çıkararak kendinizi geliştirin. Bu adımlar, işe yeni başlayan bir çalışanın başarılı bir başlangıç yapmasına ve iş yerinde kendini kanıtlamasına yardımcı olacaktır. Bereketli günleriniz olsun.
Ekleme Tarihi: 26 Eylül 2024 - Perşembe

Yeni İşinizde Başarıya Ulaşmak İçin 10 Taktik

 İş dünyasında ilk izlenim önemlidir. Her adımınızı bilinçli atmak ve sürekli öğrenmeye açık olmak kariyerinizde fark yaratabilir.

Yeni bir çalışan olarak iş yerinde yapmanız gerekenler şunlardır:

1. Profesyonel bir görünüm sergileyin. İş arkadaşlarınızla saygılı, nazik ve samimi bir şekilde tanışın.

2. Oryantasyon programlarına aktif olarak katılın. İş yerinin kültürünü, politikalarını, çalışma prensiplerini ve beklentilerini anlayın.

3.Şirketin vizyon, misyon ve değerlerini öğrenin. Şirket içi kurallar, giyim kodu ve iletişim tarzı gibi konularda bilgi edinin.

4. Anlamadığınız konuları veya süreçleri iş arkadaşlarınıza veya yöneticinize sormaktan çekinmeyin.

5. Öğle yemeği veya kahve molalarında iş arkadaşlarınızla zaman geçirerek onları daha yakından tanıyabilir ve güven oluşturabilirsiniz.

6. İşe ilk başladığınızda verilen görev ve sorumluluklara odaklanın. Beklentileri anlamak için yöneticinizden net bir şekilde görev tanımınızı ve önceliklerinizi isteyin. Gerektiğinde daha fazla görev almaya hazır olduğunuzu gösterin.

7. Gelişime açık olun. İşinize dair daha fazla bilgi edinmek ve yeni beceriler kazanmak için eğitimlere ve seminerlere katılın. Düzenli aralıklarla performansınız hakkında geri bildirim alın.

8. Sorunlarla karşılaştığınızda çözüm odaklı olun. Fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin, yeniliklere açık olun ve gerektiğinde inisiyatif alın.

9. Öncelikli işleri belirleyin ve zamanında tamamlamaya özen gösterin. Dakik olun. Gerektiğinde yardım istemekten çekinmeyin.

10. Sabırlı olun ve süreç boyunca pozitif bir tutum sergileyin. Öğrenme sürecinin bir parçası olarak hatalar yapabileceğinizi unutmayın ve bu hatalardan ders çıkararak kendinizi geliştirin.

Bu adımlar, işe yeni başlayan bir çalışanın başarılı bir başlangıç yapmasına ve iş yerinde kendini kanıtlamasına yardımcı olacaktır.

Bereketli günleriniz olsun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.