Anadolu OSB, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkenti Ankara’nın üretim ve istihdam üslerinden biridir.
Her biri, OSTİM gibi dünyaya örnek bir başka üretim, istihdam ve ihracat merkezinde üretici olan OSİAD üyeleri tarafından 1997’de “Küçük ölçekli işletmelerin, orta ve büyük ölçekli firma olabilmeleri ve daha iyi fiziki şartlarda üretim yapabilmeleri için OSİAD Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi” ile yola çıkan Anadolu OSB, OSİAD OSB’nin adı değiştirilerek hayat buldu. Bugün dev işletmelerin adresi konumunda. Bu süreci hedefe ulaştıran, 98 ortağın ‘güç birliği’ şirketi olarak 1998’de kurulan OSİAD A.Ş. de anılmalı, unutulmamalı…
Bir dönem gerek kurumsal çerçevede gerekse firma bazında sıkça ziyaret etme ve etkinliklere katılma imkanı bulduğum AOSB, Başkentin saygın ve fedakar iş insanlarını bağrında barındırıyor.
Festivalin paydaşları
Uzun zamandır Hüseyin Kutsi Tuncay Başkanlığında faaliyetlerini sürdüren AOSB Yönetimi, ‘üretici’ özelliğini kültür, sanat, spor içerikli bir etkinlik ile taçlandırıyor. Nisan ayında AOSB Bademlik Alanı içinde gerçekleştirilen ve 100’den fazla ressamın canlı performans gösterdiği “Sanayide Sanat Festivali”nin ardından; 13, 14, 15 Ekim 2022 tarihlerinde bir başka “Sanayide Sanat Festivali” düzenleniyor. Bunun farkı, her bakımdan daha kapsamlı olması.
Bu büyük ve anlamlı organizasyon başta Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASO 2 OSB, Başkent Üniversitesi, Ankara Kent Konseyi, İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED), OSİAD olmak üzere; CES, ANİSDER, BRHD, ATİS Fuarcılık, UNICOM paydaşlığında gerçekleştirilecek.
Özüne uygun bir slogan
Sanayide Sanat Festivali’nin sloganı muhteşem:
-Yaratıcı Düşünce Üretici Güçle Buluşuyor.
Bu slogan şu cümleyi kurma cesareti verdi:
- Festival; demiri / çeliği vurarak, kırarak, ezerek eğip büken ‘kaba’ sektörleri, ‘incelik’ ürünü sanat ile buluşturuyor. Kolay değil ama işi kolaylaştıracak tüm hazırlıklar yapılmış durumda.
Ulaşım sorun olmayacak
Her şey harika ve her ihtiyaç düşünülmüş. Şehir merkezine 40 kilometre uzaklıkta olan bir yerdeki festivalde en büyük sorun ulaşım denebilir ama bu sorun Ankara Büyükşehir Belediyesi sayesinde EGO’nun Zafer Çarşısı ve Milli Kütüphane önünden düzenleyeceği seferlerle çözülmüş bile…
Tuncay’ın basın toplantısı
Konuyla ilgili olarak, Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay’ın medya aracılığıyla kamuoyunu bilgilendirme amaçlı bir basın toplantısı vardı. Katıldım…
Ayrıntılarını ANKHABER’deki konuyla ilgili haberde bulabileceğiniz basın toplantısında, Tuncay, Festivalin gerçekleşme sürecini, yaşanan sıkıntıları ve güzellikleri samimi bir dille paylaştı. Yukarıda vurguladığım hususlara ilişkin de bilgiler verdi.
Balık tutmadan bisiklet yarışına, sergi alanı açılışından konser programına kadar çok sayıda etkinliğin yer aldığı bu benzersiz festival ile ilgili birkaç düşüncemi (bundan sonrakilere katkı adına) özellikle belirtmek istiyorum. Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay’a da soru olarak yönelttiği önerilerim şöyle:
Birkaç önerim oldu…
1- Sanayici birebir bu etkinliğin içine monte edilebilir. İçinde tanıdığım isimler olduğu için rahatlıkla söylüyorum: Hayatlarıyla, başarı öyküleriyle ilham verenler olduğu gibi; yazanlar, çizenler, konuşanlar da var. Taliplisi çok olursa kura ile belirlenecek bir ya da birkaç isim, festivalin içine yayılacak etkinliklerde bu güzel organizasyona adını veren ‘sanayi’ ile, özünü oluşturan ‘sanat’ konularında katılımcılarla buluşturulabilir.
2- Sanayiciler arasında şiir, öykü, fotoğraf, resim ve benzeri kültür/sanat dallarında bir yarışma düzenlenebilir.
3- Başkent Üniversitesi ile Anadolu OSB işbirliğinde açılan meslek yüksekokulu öğrencileri festivallerde çok yönlü olarak yer ve görev alabilir.
Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay’ın basın toplantısına medya mensuplarının yanı sıra aralarında İç Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Genel Başkanı Ahmet Kurt ve Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu’nun da bulunduğu iş, bürokrasi ve sivil toplum dünyasından isimler de katıldı.
Basın toplantısında ATİS Fuarcılık’ın sahibi Bilgin Aygül de Festival hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulundu.