Rıfat Çakır
Köşe Yazarı
Rıfat Çakır
 

Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Yine Bir Katılım Rekorunun Peşinde

Sivil Toplum oluşumları içerisinde en zengin kültür faaliyetleri ve en genişkatılımlı etkinlikleri yapan Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu 6 Ekim Pazar günü yine muhteşem bir programla hemşehrilerini buluşturmaya hazırlanıyor. Misafirperver gönlü ve asri kültürüyle Başkanların Efsanesi olarak bilinen Federasyon Başkanı Mesut Ayvazoğlu, “Hemşehri federasyonlarının gerçek amacı şehirlerinin insan değerlerini öne çıkarmak, tarihi ve coğrafik zenginliklerini tanıtmak, iş, eğitim, istihdam imkanları yaratmak, sosyal yardımlaşma ve geleneksel kültürünü de bir sonraki nesillere aktarmak en temel görevidir. Biz her meslekten oluşturduğumuz donanımlı yönetim kurullarımızla yıllardır kamu oyunun hep takibinde ve takdirinde olduk. Bu gurur bizi dahada çok güzellikler üretmeye herzaman teşvik etti.” dedi. Kısıtlı imkanları ve dar alanlarına rağmen bünyelerinde müzik kursları, semah ekipleri, korolar, halk oyunları ve onlarca değişik kurslar barındıran bu güzide federasyon, tarih-kültür araştırmacılarının, yazarlar, şairler, ozanlar, akademisyenler, bürokratlar, teknokratlar ve her branşta stratejistlerin uğrak yeri konumunda. Saygı ve sevgi dilinin hakim olduğu, her gelen bilge şahsiyetin bilgi, beceri ve katma değerler kattığı bu güzide mekanda Oğuz Boyları sohbet gelenekleri, yöresel gastronomi, geleneksel ikrfam ritüelleri, folklorik desenler, etnografik aksesuarlar ve tüm riüelleriyle tgam bir Bozok Platosu halk kültürü senkronize ediliyor. Kadın kolları, gençlik kolları, üyeler ve tüm departmanlar memleket ülküsünde ve ülke sevdasında birleşerek çok ilkeli bir hizmet sunumu gerçekleştiriyorlar. İnsan odaklı projeleriyle liyakatli temsiller gerçekleştiren Mesut Ayvazoğlu başkanlığındaki bu federasyon, rekor katılımlı organizasyonları, popüler sanatçıları, renkli siyasileri ve gözde akademisyenleri konuk ederek yurtiçi ve yurtdışında dikkat çekiyor, sürekli adından bahsettiriyor, ilkleri ve emekleri tüm STK’larca örnek alınıyor. Tabiiki bizlere de onların emek ve erdemleriyle gurur duymak düşüyor.
Ekleme Tarihi: 03 Ekim 2024 - Perşembe

Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu Yine Bir Katılım Rekorunun Peşinde

Sivil Toplum oluşumları içerisinde en zengin kültür faaliyetleri ve en genişkatılımlı etkinlikleri yapan Yozgat Demokrat Dernekler Federasyonu 6 Ekim Pazar günü yine muhteşem bir programla hemşehrilerini buluşturmaya hazırlanıyor.

Misafirperver gönlü ve asri kültürüyle Başkanların Efsanesi olarak bilinen Federasyon Başkanı Mesut Ayvazoğlu, “Hemşehri federasyonlarının gerçek amacı şehirlerinin insan değerlerini öne çıkarmak, tarihi ve coğrafik zenginliklerini tanıtmak, iş, eğitim, istihdam imkanları yaratmak, sosyal yardımlaşma ve geleneksel kültürünü de bir sonraki nesillere aktarmak en temel görevidir. Biz her meslekten oluşturduğumuz donanımlı yönetim kurullarımızla yıllardır kamu oyunun hep takibinde ve takdirinde olduk. Bu gurur bizi dahada çok güzellikler üretmeye herzaman teşvik etti.” dedi.

Kısıtlı imkanları ve dar alanlarına rağmen bünyelerinde müzik kursları, semah ekipleri, korolar, halk oyunları ve onlarca değişik kurslar barındıran bu güzide federasyon, tarih-kültür araştırmacılarının, yazarlar, şairler, ozanlar, akademisyenler, bürokratlar, teknokratlar ve her branşta stratejistlerin uğrak yeri konumunda. Saygı ve sevgi dilinin hakim olduğu, her gelen bilge şahsiyetin bilgi, beceri ve katma değerler kattığı bu güzide mekanda Oğuz Boyları sohbet gelenekleri, yöresel gastronomi, geleneksel ikrfam ritüelleri, folklorik desenler, etnografik aksesuarlar ve tüm riüelleriyle tgam bir Bozok Platosu halk kültürü senkronize ediliyor.

Kadın kolları, gençlik kolları, üyeler ve tüm departmanlar memleket ülküsünde ve ülke sevdasında birleşerek çok ilkeli bir hizmet sunumu gerçekleştiriyorlar.

İnsan odaklı projeleriyle liyakatli temsiller gerçekleştiren Mesut Ayvazoğlu başkanlığındaki bu federasyon, rekor katılımlı organizasyonları, popüler sanatçıları, renkli siyasileri ve gözde akademisyenleri konuk ederek yurtiçi ve yurtdışında dikkat çekiyor, sürekli adından bahsettiriyor, ilkleri ve emekleri tüm STK’larca örnek alınıyor.

Tabiiki bizlere de onların emek ve erdemleriyle gurur duymak düşüyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.