Yozgatlı Dernekler Federasyonu Aşure Günü Etkinliği Düzenledi

Yerel 20.07.2024 - 21:31, Güncelleme: 20.07.2024 - 21:31
 

Yozgatlı Dernekler Federasyonu Aşure Günü Etkinliği Düzenledi

Sema KUMRULU / Yozgatlı Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Lale İnan Çağlar ve ekibi tarafından Ankara'da Muharrem ayı nedeniyle aşure etkinliği düzenledi.
     Yozgatlı Dernekler Federasyonu'nda düzenlenen aşure etkinliği, Federasyon Başkanı Avukat Selçuk Bağcı, yönetim kurulu üyeleri, dernek başkanları ve Yozgatlıların katılımıyla kutlandı.     Yozgatlılar Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Lale İnan Çağlar;   ''Yozgatlılar Derneği olarak, nesillerdir süregelen aşure geleneğini yaşatmak ve siz değerli misafirlerimizle bir arada olmak amacıyla düzenlediğimiz etkinliğimize hoş geldiniz. Aşure, dünden bugüne tarihimizde ve kültürümüzde yadsınamaz bir yere sahiptir. Sadece bir tatlı değil aynı zamanda bolluğun ve bereketin simgesidir. Bugün bizleri de bir araya getiren aşure, toplumumuzda birliğin ve beraberliğin sembollerinden biri olarak asırlardır yerini korumaktadır. Kadınlarımızın ellerinden çıkan bu tatlı; onların kattığı sevgi, sabır ve emek sayesinde soframızda da yerini bulmuştur. Çeşitli malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşturulan aşure, farklı farklı insanların bir araya gelerek oluşturduğu birlikteliği de sembolize eder. Muharrem ayının bu özel gününde aşureyi paylaşarak birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz.  Sayın Federasyon Başkanımız Selçuk Bağcı'ya, Fahri başkanımız Ahmet Koç'a, değerli dernek başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve çok kıymetli misafirlerimize katılımları için şükranlarımı sunuyorum'' diyerek  ''Aşurenin bereketi, mutluluğu ve birlikteliği hayatımızda daim olsun. Afiyet olsun. Muharrem ayımız mübarek olsun'' diyerek konuşmasını bitirdi.    Yoğun kalabalıkla gerçekleşen Aşure Günü büyük ilgi gördü. Muharrem ayımız kutlu olsun.
Sema KUMRULU / Yozgatlı Dernekler Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Lale İnan Çağlar ve ekibi tarafından Ankara'da Muharrem ayı nedeniyle aşure etkinliği düzenledi.

     Yozgatlı Dernekler Federasyonu'nda düzenlenen aşure etkinliği, Federasyon Başkanı Avukat Selçuk Bağcı, yönetim kurulu üyeleri, dernek başkanları ve Yozgatlıların katılımıyla kutlandı.

    Yozgatlılar Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Lale İnan Çağlar;   ''Yozgatlılar Derneği olarak, nesillerdir süregelen aşure geleneğini yaşatmak ve siz değerli misafirlerimizle bir arada olmak amacıyla düzenlediğimiz etkinliğimize hoş geldiniz. Aşure, dünden bugüne tarihimizde ve kültürümüzde yadsınamaz bir yere sahiptir. Sadece bir tatlı değil aynı zamanda bolluğun ve bereketin simgesidir. Bugün bizleri de bir araya getiren aşure, toplumumuzda birliğin ve beraberliğin sembollerinden biri olarak asırlardır yerini korumaktadır. Kadınlarımızın ellerinden çıkan bu tatlı; onların kattığı sevgi, sabır ve emek sayesinde soframızda da yerini bulmuştur. Çeşitli malzemelerin bir araya gelmesiyle oluşturulan aşure, farklı farklı insanların bir araya gelerek oluşturduğu birlikteliği de sembolize eder. Muharrem ayının bu özel gününde aşureyi paylaşarak birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz.  Sayın Federasyon Başkanımız Selçuk Bağcı'ya, Fahri başkanımız Ahmet Koç'a, değerli dernek başkanlarına, yönetim kurulu üyelerine ve çok kıymetli misafirlerimize katılımları için şükranlarımı sunuyorum'' diyerek  ''Aşurenin bereketi, mutluluğu ve birlikteliği hayatımızda daim olsun. Afiyet olsun. Muharrem ayımız mübarek olsun'' diyerek konuşmasını bitirdi.

   Yoğun kalabalıkla gerçekleşen Aşure Günü büyük ilgi gördü. Muharrem ayımız kutlu olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.