Cumhuriyetin 100. Yılı, Atatürk'ün sevdiği şarkılarla kutlandı

Kültür-Sanat 10.10.2023 - 12:55, Güncelleme: 10.10.2023 - 12:55
 

Cumhuriyetin 100. Yılı, Atatürk'ün sevdiği şarkılarla kutlandı

Ankara Kulübü Derneği Şubeler Türk Müziği Korosu, ODTÜ Mezunları Türk Müziği Korosu ve Tahir Aydoğdu İnternet Korosu'nun birlikte sahne aldığı, Atatürk'ün sevdiği eserlerden oluşan "Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri", Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.
Ankara Kulübü Derneği Şubeler Türk Müziği Korosu, ODTÜ Mezunları Türk Müziği Korosu ve Tahir Aydoğdu İnternet Korosu'nun birlikte düzenlediği "Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri"nde Atatürk'ün sevdiği eserler seslendirildi. Yenimahalle Belediyesi'nin ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kültür Merkezi Genco Erkal Salonu'nda düzenlenen ve Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ankara eski Milletvekili Şevket Bülent Yahnici'nin de hazır bulunduğu konser programa katılım oldukça yoğun olurken, icra edilen eserler salonda bulunanlar tarafından büyük beğeniyle dinlendi. Konserde koro şefliğini kanun sanatçısı Tahir Aydoğdu yaparken, sunuculuğu ise Mehpare Çelik üstlendi. Seçkin bir repertuvardan oluşan "Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri", Ankaralı seyircilere keyifli ve unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Bülbülüm Altın Kafeste, Yemen Türküsü, Anladım Sevmeyeceksin, Fikrimin İnce Gülü gibi şarkılar ile Rumeli Türkülerinin de aralarında bulunduğu Atatürk'ün sevdiği seçkin eserlerin  seslendirildiği programda, Ankara Kulübü'nün Seymen ve Bacıerenlerinin büyük beğeni toplayan gösterilerinin yanı sıra Zeybek gibi birbirinden renkli ve anlamlı gösteriler de sahne aldı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar selamlama konuşmasında; "Gazi  Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda, yılgınlığa düşmeden tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hep beraber Cumhuriyetin değerlerine, ülkemize sahip çıkarak, gelecek kuşaklara en büyük Türkiye'yi emanet edeceğimize yürekten inanıyorum. Şimdiden 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullandı. Yaşar, Koro şefi  Tahir Aydoğdu ve korolarda yer alan koristlere ve saz heyetine, konserin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Ankara Kulübü Derneği Şubeler Türk Müziği Korosu, ODTÜ Mezunları Türk Müziği Korosu ve Tahir Aydoğdu İnternet Korosu'nun birlikte sahne aldığı, Atatürk'ün sevdiği eserlerden oluşan "Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri", Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Ankara Kulübü Derneği Şubeler Türk Müziği Korosu, ODTÜ Mezunları Türk Müziği Korosu ve Tahir Aydoğdu İnternet Korosu'nun birlikte düzenlediği "Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri"nde Atatürk'ün sevdiği eserler seslendirildi.

Yenimahalle Belediyesi'nin ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kültür Merkezi Genco Erkal Salonu'nda düzenlenen ve Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Ankara eski Milletvekili Şevket Bülent Yahnici'nin de hazır bulunduğu konser programa katılım oldukça yoğun olurken, icra edilen eserler salonda bulunanlar tarafından büyük beğeniyle dinlendi.

Konserde koro şefliğini kanun sanatçısı Tahir Aydoğdu yaparken, sunuculuğu ise Mehpare Çelik üstlendi. Seçkin bir repertuvardan oluşan "Cumhuriyetin 100. Yılı Konseri", Ankaralı seyircilere keyifli ve unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

Bülbülüm Altın Kafeste, Yemen Türküsü, Anladım Sevmeyeceksin, Fikrimin İnce Gülü gibi şarkılar ile Rumeli Türkülerinin de aralarında bulunduğu Atatürk'ün sevdiği seçkin eserlerin  seslendirildiği programda, Ankara Kulübü'nün Seymen ve Bacıerenlerinin büyük beğeni toplayan gösterilerinin yanı sıra Zeybek gibi birbirinden renkli ve anlamlı gösteriler de sahne aldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar selamlama konuşmasında; "Gazi  Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda, yılgınlığa düşmeden tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Hep beraber Cumhuriyetin değerlerine, ülkemize sahip çıkarak, gelecek kuşaklara en büyük Türkiye'yi emanet edeceğimize yürekten inanıyorum. Şimdiden 29 Ekim Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Bu vesileyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Yaşar, Koro şefi  Tahir Aydoğdu ve korolarda yer alan koristlere ve saz heyetine, konserin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.