Fotoğraf Sanatçısı Tahir Uzun'u Kaybettik

Kültür-Sanat 02.07.2023 - 10:22, Güncelleme: 02.07.2023 - 10:22
 

Fotoğraf Sanatçısı Tahir Uzun'u Kaybettik

Sema KUMRULU / TRT'den emekli Nevşehirli fotoğraf sanatçısı Tahir Uzun geçirdiği kalp krizi sonucu 26 Haziran 2023 tarihinde Ankara'da hayatını kaybetti.
    Tahir Uzun, 1976 yılında TRT TV Dairesi Şefi olarak yayın hayatına başlayarak, bu kurumda yayın koordinatörü, reklam yönetmeliği, denetçi, reklam müdürü, reklam daire başkanı vekilliği gibi görevlerde bulundu.''Leyla ile Mecnun'' Diriliş'' gibi dizilerin komisyon üyeliği yapan Uzun, 2017 yılında emekli oldu.     Nevşehir Uçhisarlı olan sanatçı, 2004 yılından itibaren dijital fotoğraf makinesiyle çalışmaya başladı.  Kapadokya sevdalısı olarak fotoğraflarında Kapadokyayı işledi.      Ortaokul lise ve üniversite hayatı Ankara'da geçen sanatçının Ankara fotoğrafları konusunda da çok sayıda fotoğrafı bulunuyor. Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK)  ve Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörler Derneği (KAFSİD) üyesi olan Uzun, yurt içinde 13 fotoğraf sergisi açtı. Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Bronz Madalya sahibi oldu.     Tahir Uzun, 27 Haziran Salı günü öğle namazına müteakip Uçhisar Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı.      Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.
Sema KUMRULU / TRT'den emekli Nevşehirli fotoğraf sanatçısı Tahir Uzun geçirdiği kalp krizi sonucu 26 Haziran 2023 tarihinde Ankara'da hayatını kaybetti.

    Tahir Uzun, 1976 yılında TRT TV Dairesi Şefi olarak yayın hayatına başlayarak, bu kurumda yayın koordinatörü, reklam yönetmeliği, denetçi, reklam müdürü, reklam daire başkanı vekilliği gibi görevlerde bulundu.''Leyla ile Mecnun'' Diriliş'' gibi dizilerin komisyon üyeliği yapan Uzun, 2017 yılında emekli oldu.

    Nevşehir Uçhisarlı olan sanatçı, 2004 yılından itibaren dijital fotoğraf makinesiyle çalışmaya başladı.  Kapadokya sevdalısı olarak fotoğraflarında Kapadokyayı işledi.

     Ortaokul lise ve üniversite hayatı Ankara'da geçen sanatçının Ankara fotoğrafları konusunda da çok sayıda fotoğrafı bulunuyor. Fotoğraf Sanatı Kurumu (FSK)  ve Kapadokya Fotoğraf ve Sinema Amatörler Derneği (KAFSİD) üyesi olan Uzun, yurt içinde 13 fotoğraf sergisi açtı. Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) Bronz Madalya sahibi oldu.

    Tahir Uzun, 27 Haziran Salı günü öğle namazına müteakip Uçhisar Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı.

     Merhuma Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine baş sağlığı dilerim.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ankhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.